Наставникът на Жилина Павел Хапал най-вероятно няма да може да разчита на един от най-опитните си футболисти Владимир Лайтнер за мача с Литекс тази вечер. Двубоят е реванш от третия кръг на квалификациите в Шампионската лига, като първата среща в Ловеч завърши 1:1.

Левият бек не взе участие в последният шампионатен мач на Жилина заради контузия и е под сериозен въпрос за двубоя с българския шампион днес.

„Ще направим всичко по силите ни, за да продължим напред. Резултатът от Ловеч е много добър за нас, но няма да играем за 0:0. Искаме да отбележим поне един гол. Защото този резултат дава същите шансове и за Литекс”, заяви пред местните медии наставникът на словашкия шампион.

Капитанът на „жълто-зелените” Роберт Йеж пък е убеден, че неговият тим няма да повтори трагедията с Партизан отпреди година, когато след 1:1 в Белград, Жилина падна с 0:2 у дома в същия турнир. „Вярваме, че това няма да се повтори”, заяви лидерът на словашкият шампион.

Според словашките медии, Павел Хапал ще пусне същия състав от мача в Ловеч, като единствената въпросителна пред него е кой да замени контузения Владимир Лайтнер. Най-вероятно това ще е Юрай Чупац.