„Напълно съм сигурен, че сме подготвени на 100% за мача. Все още имам две въпросителни, които ще реша в утрешния ден. Те са за това дали Владимир Лейтнер и Марио Печалка могат да бъдат използвани срещу Литекс,” заяви старши треньорът на Жилина Павел Хапал на пресконференцията преди реванша от Шампионската лига срещу българския първенец. Мачът е утре в Словакия, от 20.30 българско време.

Той не отговори на въпрос дали готви някаква изненада в тактически план за Литекс. „Ясно е, че още преди първия мач се бяхме разузнали добре. Единственото, с което искам да изненадаме Литекс, е с добрата си игра.”

Хапал наблегна на момента, че Жилина трябва да е наистина съсредоточена в защита. „Най-важно е да се справим в защита. Миналата година направихме същия резултат в Белград срещу Партизан, а след това две грешки на наш терен ни костваха продължаването напред. Затова непрекъснато повтарям на моите футболисти, че искам да стопят до минимум грешките в отбрана,” каза специалистът.

„Резултатът от първи мач все още предоставя достатъчно шансове и за двата отбора. Ще ни е от полза, ако владеем развоя на срещата, и вкараме гол,” заяви още той.

Хапал похвали класата на българския шампион, но е наясно за проблемите на ловчанлии в защита:„Това е добър отбор, особено в атака разполагат със страхотни футболисти. Защитата им обаче прави грешки, което ни даде възможности и в първата среща. По този начин ще се опитаме да действаме и сега. Повече ме притесняват в атака, отколкото в защита.