Помощник треньорът на Порто Жозе Гомеш отдаде заслуженото на своя тим след отпадането от Манчестър Юнайтед. Той похвали своите момчета, които загубиха реванша с 0:1 от „червените дяволи”. На пресконференцията след мача се появи именно Гомеш, тъй като старши треньорът Жезуалдо Ферейра бе наказан за този двубой и изглежда срещата от трибуните.

„След всичко, което направихме в тези два мача срещу Манчестър Юнайтед, у нас остана едно неприятно чувство с привкус на несправедливост. Започнахме срещата със същото настроение и със същия състав. Мисля, че всички в клуба могат да се гордеят с показаното, въпреки че разчитахме на друг резултат”, сподели помощник треньорът.

„Ние искахме и заслужавахме повече да сме на полуфинал. Нашият съперник беше най-добрият отбор в света – шампион на Европа, а авторът на гола (Кристиано Роналдо) – най-добрият футболист на планетата”, добави Жозе Гомеш.

„Не смятам, че резултатът беше справедлив. Получихме един гол, който беше вкаран от най-добрия играч в света. Опитахме се да разиграваме топката по цялата ширина на полето и се надявахме Манчестър да допусне някоя грешка в защита, която да използваме. Имахме няколко положения, но не успяхме. Тъжно е, но отпадаме. Трудно може да се намери отбор, който да може да игра на „Олд Трафорд” по начина, по който го направихме ние тогава”, завърши помощникът на Жезуалдо Ферейра.