Феновете на Ливърпул и Милан ще получат по 17 000 билета за финала в Шампионската лига, съобщава „Гадзета дело спорт”. В Англия обаче вече са бесни, освен от недостатъчната бройка от ценните хартийки спрямо търсенето, а и от увеличението на всички цени във връзка с двубоя в Атина.

Ако сега полетите от Ливърпул до гръцката столица струват 440 лири, то на 23 май, в деня на мача, цената ще възлиза на 892 лири. Дори евтините авиокомпании са предвидили почти петорно увеличение на цените, като в деня на мача билетът ще струва над 500 лири.

Освен това, английските привърженици ще трябва да останат два допълнителни дни след мача в Атина, тъй като въпросните компании нямат редовни полети на 24 май.

Другият проблем за англичаните са билетите за стадиона. Тяхната цена на черно върви вече по 2 000 лири на Острова, но дори и на солени тарифи, търсенето надминава многократно предлагането.

9000 билета са били продадени в различни страни по Интернет още преди да се знае кои отбори ще достигнат до финала, 17 000 отиват в ръцете на италианците, а останалите са на разположение на УЕФА за различните федерации.

Стадионът в Атина ще има капацитет за този двубой 63 800 места, като очакванията са в гръцката столица да се изсипят много над 17-те хиляди англичани, предвидени от тяхната квота. При това положение те ще опитат на място пробиви „на черно” от квотата на италианците или от „неутралните” билети.

Да припомним, че когато преди две години същите два тима играха финал в Шампионската лига в Истанбул, на трибуните имаше 40 000 британци и само 15 000 италианци.