Петима футболисти от съперника на Лудогорец в Шампионската лига Слован Братислава попаднаха в идеалния отбор на сезон 2012/2013 в словашката Коротон лига. Това са вратаря Матуш Путночки, десният бранител Мамаду Багайоко, аржентинецът Николас Горосито, Игор Жовчак и Лестър Пелтиер, който е една от звездите на тима.

Интересното в случая е, че двама от тези футболисти почти не играха в контролните мачове на Слован това лято. Мамаду Багайоко се появи като резерва на полувремето на последната проверка на тима в петък срещу Сенец. Лестър Пелтиер пък въобще не намери място на терена в доста от проверките на отора. Националът на Тринидат и Тобаго е основен футболист в селекцията на Самуел Словак.

В последните две проверки Словак използва почти идентичен състав, в който освен Пелтиер липсват още двама основни играчи – Сейдоуба Соума и Юрай Халенар, което буди известен интерес.

Все още не се е стигнало до споразумение за нов договор с друг основен футболист – Камил Копунек и това е причината той също да не играе по време на контролните мачове.

Другата седмица стартира първенството на Словакия, като Слован ще домакинства на новака ДАЦ. Очаква се на този мач да има представители на Лудогорец, които да наблюдават срещата.