Отменен гол, който означаваше временно 3:0, попречи на Астана да разгроми полския Легия, но тимът на Мъри Стоилов все пак постигна отлична победа с 3:1 в третия кръг от Шампионската лига.

Първото полувреме в столицата на Казахстан започна с бърз футбол и разменени атаки, а първата резултатна бе на сметката на Астана в 36-ата минута. Тогава Жуниор Кабананга се пребори за една топка в наказателното поле на Легия и я отправи в долния ъгъл за 1:0.

Авансът на Астана стана сериозен в 45-ата минута. Тогава Роман Муртазаев намери Иван Майевски на границата на пеналта и с чудесен удар той направи резултата 2:0 за Астана точно преди почивката.

Легия започна втората част с две остри атаки, но в 58-ата минута топката влетя за трети път в мрежата на полския шапион. Всички мислеха, че Жуниор Кабананга е реализирал нов гол, но той не бе зачетен, като бе отсъдена засада в ситуацията.

Така вместо да стане 3:0 в полза на Астана, се случи обратното – Легия върна едно попадение. Негов автор в 79-ата минута стана Армандо Садику, правейки резултата 2:1.

В добавеното време вратарят на Легия първо отрази много сериозна опасност, а после все пак капитулира за трети път. В четвъртата добавена минута Патрик Тумаси вкара за 3:1 и направи преднината на Астана срещу Легия солидна преди реванша в Полша.