А1 отчетоха силно представяне в трансферния прозорец на телевизионни права през това лято. И досега спортните канали излъчваха всичко от испанската ЛаЛига, както и мачове от Серия А, и двубоите от УЕФА Шампионска лига във вторник. През последните няколко месеца обаче собствениците на MAX Sport добавиха още апетитни телевизионни хапки, удължиха договорите си за други и инвестираха в собствени продукции.

Цар Футбол по MAX Sport

Първата новина дойде още на 26 май, когато стана ясно, че испанската ЛаЛига ще се излъчва ексклузивно по MAX Sport поне за следващите пет сезона или до 2025/2026 година. Малко по-късно стана ясно, че MAX Sport ще продължи да излъчва мачове и от Серия А, както и срещи от силния турнир за Купата на Италия за следващите три сезона. Последният за пръв път ще бъде част от програмите на български телевизии.

Отново за период от три години са придобити и правата за излъчване на мачове от европейските клубни турнири. Както досега феновете на футбола ще могат да гледат срещите във вторник от УЕФА Шампионска лига. Към тях вече се добавят и избрани двубои от втория по сила турнир - Лига Европа, както и мачове от дебютното издание на Лигата на конференциите – третия турнир, организиран под егидата на УЕФА.

MAX Sport

източник: A1

Високи скорости с новото предаване „Скорост на MAX”

Освен с футбол, забавленията пред малкия екран се допълват и от високите скорости. които превзеха програмата MAX Sport 3 с новото предаване „Скорост на МАX”, изпълнено с много адреналин и бързи обороти. Зрителите могат да очакват последните събития от моторните спортове, поднесени от експертната оценка на коментатора Георги Иванов.

Предаването се излъчва всяка сряда от 18:30 до 19:30 и съдържа различни рубрики, интересни интервюта с участниците на пистите, както и възможност за участие в игри. А1 за пореден път предоставят съдържание, което е разнообразно и задоволява богатата палитра от спортни вкусове и по тази причина в каналите на MAX Sport намират място стартовете на MotoGP, NASCAR, WRC, Supercars и Speedway.

България на европейските първенства по волейбол

Любителите на волейбола също имат причина да се включат на честотите на MAX Sport за началото на CEV EuroVolley 2021 и участието на представителните ни тимове за мъже и жени в него. След колеблива година всички погледи са насочени към тях с надеждата да се върнем към най-силните години на този спорт у нас.

Двубоите стартираха още на 18 август, когато беше старта на женското първенство и ще продължат до 19 септември, когато е финалът на мъжкия турнир. Освен участник, България е и една oт страните-домакин на събитието при жените.

Мъжкият ни тим е в една група с Чехия, Италия, Словения, Беларус и Черна гора, като всички мачове от тази група ще се играят в Чехия. Първият мач на момчетата на Силвано Пранди ни отбор е на 3 септември срещу Черна гора. При дамите в групата са още отборите на Полша, Германия, Испания, Чехия и Гърция.