Късно снощи отборът на Селтик приключи с мечтата си да играе в групите на Шампионската лига. „Детелините“ претърпяха поражение у дома с 1:2 от унгарския първенец Ференцварош и още във втория квалификационен кръг напускат най-престижния европейски клубен турнир.

През миналия сезон шотландците отново напуснаха борбата рано-рано като тогава бяха елиминирани от румънския Клуж в третия предварителен кръг. Шокиращото поражение в снощната среща ядоса изключително много феновете на отбора, а мениджърът Нийл Ленан отправи остри критики към играчите.

Gulliver/Getty Images
30 снимки

„Мачът беше много по-лесен отколкото очаквах, но ние не използвахме нашите шансове. Не казвам, че Ференцварош е слаб отбор, напротив те са добър състав, но през цялото време контролирахме двубоя. Създадохме положения, които не реализирахме и заплатихме висока цена за пропуските си.  Сега хората ще ни атакуват, ще се излеят критики, но феновете ще са прави, не можем да си позволим толкова ранно отпадане, клуб като Селтик не го заслужава”, коментира специалистът. 

„Искам най-отговорно да кажа на моите футболисти: Ако искате да играете останете, но ако не се раздавате във всеки мач, махайте се. Няма значение дали говорим за звездите ни или другите момчета. Очевидно липсва правилното отношение, не виждам желание за доказване и победи. Няма я жаждата за успехи. Ясно е, че като мениджър поемам своята отговорност, когато тимът не върви треньорът е обвиняван за всичко. Готов съм да нося вина за каквото и да е, но определено някои футболисти не се влагат на 100 процента и не се раздават за Селтик“, каза ядосаният  мениджър.