УЕФА наказа играча на Валенсия Давид Наваро за период от седем месеца, като ще се опита да направи така, че наказанието да важи за всички турнири. Защитникът е един от шестте футболисти, които отнесоха наказания за мелето между Валенсия и Интер в реванша от Шампионската лига на „Местая”. Общата сума на глобите възлиза на 106 000 лири.

Играчи и от двата тима бяха замесени в зверското сбиване след края на двубоя от 1/8-финалите, а Валенсия се промъкна напред след повече голове на чужд терен.

От УЕФА заявиха, че ще сезират ФИФА да наложи наказанието на Наваро за всички видове надпревари: вътрешни и европейски мачове, както и тези на национално ниво.

Футболистите на Интер Майкон и Николас Бурдисо, чийто нос бе счупен от Наваро, са наказани за по шест мача от европейските турнири.

Защитникът на Валенсия Карлос Марчена няма да играе в четири мача, докато за три и два мача няма да играят респективно Иван Кордоба и Хулио Круз от състава на „нерадзурите”.

Това е едно от най-тежките наказания, налагани от УЕФА и ще остави Валенсия в осакатен състав за предстоящите мачове срещу Челси.

Двата клуба имат три дни да обжалват след като получат в писмен вид обяснения за решенията на УЕФА