Вратарят на Интер Франческо Толдо разказа минута по минута пред италианските репортери за инцидента на „Местая” след края на мача с Валенсия снощи.

Ето и точния разказ на вратаря: „Марчена напсува Бурдисо на испански, но тъй като имаме 15 аржентинци в състава, явно не попадна на точния човек за заяждане. Бурдисо реагира инстинктивно и крещеше срещу всички, но първоначално беше сам, не бяха дошли подкрепленията. Аз го хванах и го изтеглих настрани и всичко щеше да приключи тук.

Изневиделица обаче налетя този глупак Наваро, който натресе едно кроше на Бурдисо и му счупи носа. Никой не очакваше тази атака, а Бурдисо за малко да припадне. В този момент настана страхотен хаос и започнахме да преследваме този нещастник Наваро, който хукна да бяга. Кордоба обаче успя да го ритне, но корите на краката го предпазиха от по-сериозна болка. После хайката продължи в съблекалните, а там беше по-пренаселено с хора, отколкото в центъра на Милано. Тогава и аз нахлух там, но полицията вече беше вътре. Имаше десетина стъпала до залата, където се събличат футболистите на Валенсия, а пък и ченгетата ми бяха прегредили пътя. Блокираха ме, а и изведнъж настана пълен мрак и не различавах повече нищо”, завършва драматичния си разказ вратарят на Интер Толдо.