Като по вода минава обиколката на Купата на UEFA Champions League в България, представена от УниКредит Груп. Необичайният за октомври дъжд и студ не спират хилядите фенове да дочакат лична снимка с най-желания футболен трофей. Над 9000 души успяха да се снимат с трофея досега, използвайки до краен предел отворените часове за достъп до Купата пред Народен театър „Иван Вазов” в София.

Почитателите на купата са както малки деца, така и техните родители, баби и дядовци. В края на отворените часове късно снощи младоженци, току-що излезли от ритуалната зала, увековечиха сватбата си с уникална снимка със „Светия граал” на футбола – Купата на UEFA Champions League. През деня специална снимка си направиха и младите надежди от футболен клуб Славия.

Специалната шатра пред „Народен театър” Иван Вазов в София е отворена и днес до 21:00 часа.

Все още най-запалените фенове могат отсега да си осигурят влизане през лентата за по-бърз достъп (VIP вход) като се регистрират на специално създадения за обиколката на Купата сайт be-part-of-it.unicredit.eu. Там трябва да изберат последователно „Обиколка на Купата” и „Обиколка и изложба” от двете горни ленти. След това, в секцията за VIP достъп, да регистрират себе си и роднини или приятели като VIP гости на изложбата. Принтираната регистрация трябва да бъде представена на входа на палатката.

Плевен ще посрещне Купата на централния площад в 11 часа на 19 октомври. На 19 октомври Плевен ще има честта да бъде крайната спирка от Обиколката на Купата в България. От 11 часа на централния площад лично кмета Найден Зеленогорски и регионалния директор „Банкиране не дербно” на УниКредит Булбанк Росен Арабаджиев ще посрещнат Купата.

Специално за идването на Купата на UEFA Champions League в страната, в София през седмицата беше легендарният вратар Петер Шмайхел. Известният датчанин е избиран за най-добър вратар в две поредни години – 1992 г. и 1993 г.

Красимир Балъков, един от най-популярните български играчи, също е ангажиран в инициативата като посланик на обиколката на Купата на UEFA Champions League в България. Балъков е играл 92 пъти с националната фланелка, отбелязвайки 15 гола и беше в знаменития български отбор, достигнал до полуфинал на Световното в САЩ през 1994 г. Вчера Красимир Балъков прекара няколко часа в шатрата пред Народен театър „Иван Вазов”, раздавайки стотици автографи на феновете.