Треньорът на казахстанския шампион Астана Станимир Стоилов не си прави илюзии за утрешния реванш от плейофите в Шампионската лига срещу Селтик. Шотландците спечелиха с категоричното 5:0 първия двубой у дома, което поставя хората на Мъри Стоилов пред непосилна задача.

Стоилов и Астана се простиха набързо с надеждите за ШЛ след звучен бой

„Трябва да бъдем реалисти”, каза българският тактик. „Селтик на 99 процента се е класирал за груповата фаза на Шампионската лига. Нашите шансове не са толкова големи, но всичко може да се случи. Нека обаче останем стъпили на земята – Селтик ще продължи напред.”

Всички резултати след първите мачове от плейофите в ШЛ

„Барселона може да прави такива нереални обрати, а ние – не. Резултатът 0:5 е най-добрата мотивация за нашите играчи. Искаме да изиграем добър мач у дома. Смятам, че утре ще стане добър мач. Ще направим всичко, за да постигнем победа.”

„Винаги играем за победа у дома, защото не желаем да губим. Отборът се чувстваше наистина стресиран след миналата седмица, така ще опитаме да се справим по-добре. Допуснахме много грешки в първия мач, а те с пет изстрела ни вкараха пет гола”, допълни Стоилов.