Астана на Станимир Стоилов може и да загуби дебютния си мач в груповата фаза на Шампионската лига от Бенфика, но българският специалист си тръгва с вдигната глава от Лисабон. Според него, тимът му се е представил на ниво и ако повтори представянето си в ответния сблъсък, може и да вземе точки. 

Двата тима ще се изправят отново, този път в Казахстан, на 25 ноември. Тогава ще се играе предпоследният кръг от груповата фаза на Турнира на богатите, а първенството на страната тъкмо ще е приключило. 

"Имахме няколко момента, от които не се възползвахме и също така проспахме няколко положения в защита. Имам някои забележки за играта ни в атака, при които можехме да вкараме, но това е футболът."

"Поздравявам съперника ни за победата, но си мисля, че ако се представим по този начин в ответния мач, имаме шансове да отмъкнем точки. Просто трябва да се възползваме от моментите, които ни се откриват."

"Няма да давам индивидуална оценка на никого от играчите. Много съжалявам просто само за това, че не реализирахме някои от шансовете си. Днес ни беше лесно да играем, защото времето и теренът го позволяваха", сподели Стоилов след края на двубоя в португалската столица.