Българският специалист Станимир Стоилов не успя да запише положителен резултат при завръщането си в груповата фаза на Шампионската лига. Неговият тим Астана претърпя поражение с 0:2 като гост на Бенфика в първия мач от тази фаза на надпреварата.

Треньорът, който заедно с Левски вече опита от сладостта на Шампионската лига, не намери начин да преодолее португалския тим. Домакините доминираха през по-голямата част от срещата в Група С.

Първото полувреме завърши при нулево равенство, като в 19-ата минута Астана имаше добра възможност да открие след изпълнение на директен пряк свободен удар от страна на Фокси Кетевоама. Вратарят на Бенфика обаче бе на позиция и улови с вещина топката.

Последваха силни минути за португалците, които обаче не успяха да реализират преди двата тима да се оттеглят на почивка.

На полувремето Станимир Стоилов реши да действа и дори направи една смяна, за да се опита да противодейства на съперника. В 46-ата минута Шеткин стреля отблизо, но покрай вратата.

За сметка на това в 51-ата минута, след атака отляво, Николас Гайтан напредна, навлезе в наказателното поле и с диагонален удар стреля в долния десен ъгъл за 1:0.

Само 10 минути по-късно Елисеу направи пробив отляво, подаде към Костас Митроглу, който майсторски засече отблизо за 2:0.

В другия мач от групата Атлетико Мадрид победи със същия резултат – 2:0, но като гост Галатасарай. Антонан Гризман се превърна в герой за испанския клуб, след като реализира и двете попадения. Нападателят се разписа в рамките само на 7 минути.

В 18-ата минута Хуанфран подаде блестящ пас към Антоан Гризман, който с премерен удар реализира за 1:0.

В 25-ата минута Диего Годин центрира отдясно, а французинът засече с глава отблизо за 2:0.

По този начин „дюшекчиите“ заемат лидерската позиция във временното класиране в Грипа С с 3 точки, колкото има и втория Бенфика. Галатасарай и Астана са без точки след първите двубои в потока.