Разпределителката на Марица Лора Китипова анализира представянето на тима си в мача с Енисей от квалификациите на Шампионската лига, наивно загубен с 2:3, след като пловдивчанки водеха с 2:0.

"Тръгнахме много силно, изпълнявахме си всички тактически задачи и поведохме, защото се представяхме много добре. Не позволявахме на съперника да играе, но след втория гейм нещата се обърнаха. Тогава те започнаха да играят малко повече, защото ние им позволихме и от там играта ни падна и затова ни биха."

"Не е загуба на концентрация поражението ни. Все пак от другата страна има също отбор, който анализира, играе, следи силните и слабите ни страни и концентрира блокадата си там", заяви волейболистката пред DIEMA SPORT и сподели на какво според нея се дължат проблемите.

"И вече ние допуснахме адски много грешки в атака, много леки топки паднаха в полето ни. Не мисля, че проблемът беше липса на сработка в атака, колкото че допуснахме лични, глупави грешки."

"Всяка от нас е играла в големи отбори, играла е в такива мачове на подобно ниво. Пък и ние тренираме много и не мисля, че липсата на много мачове от началото на сезона е изиграла някаква роля", завърши Китипова.