Една от забележителните фигури в модерната история на Милан – бившият изпълнителен директор Адриано Галиани, направи изключително интересно признание за времето си в управлението на клуба. Италианецът беше категоричен, че ако през 1986 година е имало регламент като наличния в момента Финансов феърплей, „росонерите” никога не биха могли да вдигнат трофея от Шампионска лига (Купа на европейските шампиони) 5 пъти.

Бившият собственик на Милан Силвио Берлускони закупи клуба през февруари въпросната година и успя да го преведе от състояние, клонящо към банкрут, до върховете на европейската сцена. Проблемите именно с наложения от по-скоро Финансов феърплей – каквито има налични дори и днес – принудиха медийния магнат и политик да продаде клуба преди 2 години.

„Когато видя трофея в Шампионската лига, веднага се сещам за многото ни хубави години, петте триумфа и 8-те финала, които играхме”, заяви Галиани. „Химнът на ШЛ беше музиката на Милан. Това са хубави спомени и ми липсват тези времена, със сигурност.”

„Към днешна дата Финансовият феърплей не работи, нужно е да бъде променен. Ако го имаше през 1986 година, феновете на Милан никога нямаше да изживеят тези радости, които им се случиха.”

„Тогава футболните инвеститори вадеха пари от собствения си джоб. Сега можеш да харчиш само толкова, колкото получаваш като приходи. Затова едни и същи отбори печелят всяка година. Не мога да разбера защо нов собственик, който има желание да инвестира, не може да го прави заради тези рестрикции”, добави 74-годишният Галиани.