На 34 години, една от най-големите звезди на съвременния футбол, Златан Ибрахимович, обяви ясно и на всеослушание: "Тепърва загрявам. Чувствам се млад."

Преди реванша срещу Челси от осминафиналите на Шампионската лига, лидерът на Пари Сен Жермен сподели с медиите: "Не мисля, че това е краят на моята кариера. Тепърва загрявам. Така че, смятам, че човек е на толкова години, на колкото се чувства. Това е просто цифра, и е от значение как се усещаш отвътре."

"Аз се чувствам млад, чувствам се много млад, защото никога не съм имал по-добри показатели, от през настоящия сезон," приложи доказателства Златан. 

"Когато бях млад, Шампионската лига ми беше такава цел, че почти се бях вманиачил. Но когато започнах да съзрявам, започнах да се опознавам сам себе си, което е трудно да се разбере, но ОК. Казах си, че това дали ще спечеля ШЛ или не, няма да ме промени като играч," обясни Ибрахимович.

"Дали ще спечеля ШЛ или не, няма да ме направи по-слаб футболист. Така че аз все още съм си аз. Разбира се, ще съм щастлив, ако спечелим. Имах късмета да спечеля доста неща през живота си, с различни отбори. Имал съм късмет да играя във всички тези отбори, фантастични отбори. Играл съм с фантастични футболисти. Без тях, без отборите, няма как да печелиш подобни трофеи. Имам шанс и този сезон да спечеля голям трофей, но това няма да ме промени като футболист, така че това е разликата с преди," каза още Златан.