Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино сподели, че не е изненадан от формата, която предоставя халфа на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо. Аржентинският наставник говори на брифинг преди дуела между двата тима от 1/16-финалите на Шампионската лига в сряда. Срещата е на „Уембли”, като „шпорите” са домакини.

Лондонският тим имаше голямо желание да привлече Санчо преди 18 месеца от Манчестър Сити, но фланговият футболист предпочете да продължи кариерата си в Германия. Той подписа с „вестфалци” през лятото на 2017-а година. Същевременно големият враг на Тотнъм – Арсенал, също искаше да го вземе, но опитите удариха на камък.

Аржентинският специалист не пожела да говори спекулативно преди дуела между двата тима, но сподели, че не е учуден от това, което Санчо показва в Бундеслигата. Почетино потвърди, че винаги е знаел колко точно талантлив е играчът.

„Не съм особено изненадан от това, което показва Джейдън Санчо. Ние сме наясно с нещата, които той може. Има добро качество, което го загатна още в Манчестър Сити и националния отбор. Говорили сме много през последните години, че той е много добър футболист”, потвърди Поч.

„Разбира се, че ще го покаже и в Германия, където усеща напрежението от Бундеслигата и Шампионска лига”, продължи наставникът на Тотнъм.

По това време през миналата година Тотнъм „отлетя” от турнира, след като бе отстранен от Ювентус, а Почетино потвърди, че неговият отбор си е взел поуки и има допълнителна мотивация сега. „Ключът сега е, че имаме нужда да намерим енергията и мотивацията у себе си. Разбира се, че сме готови и смятам, че ще се представим на ниво”, продължи мениджърът на Тотнъм.

„Виждам в очите на играчите, че искат да победят. Говорим непрестанно за срещата и умората не е фактор тук. Да, има такава, но когато прозвучи първият съдийски сигнал, то ние ще сме в оптимално ниво”, завърши Маурисио Почетино.


Още по темата:

Санчо забрави паспорта си на път за Лондон