Ливърпул излиза на “Естадио де ла Серамика“ срещу Виляреал в опит да си спечели място на финал в Шампионска лига. Испанският тим е приятната изненада в турнира тази година, но сега посреща своя съперник с пасив от два гола след първия мач на „Анфийлд“ и ще се надява на истинска сензация, за да отстрани "червените". Сблъсъкът стартира в 22:00 часа и ще бъде предаван на живо по MAX Sport 3.

Отборът на Унай Емери няма предимството да има добър резултата след първата среща, както се случи на осминафиналната и четвъртфиналната фази срещу Ювентус и Байерн Мюнхен съответно. „Жълтата подводница“ загуби с 1:2 гостуването си на Алавес в Ла Лига през уикенда и по всичко личеше, че мислите на всички са насочени към ответния мач срещу мърсисайдци.

По ирония на съдбата именно Ливърпул е единственият тим преодолявал два гола разлика в полуфиналната фаза на най-силния европейски клубен турнир. Отборът, водено от Юрген Клоп заличи аванс от цели три попадения срещу Барселона през сезон 2018/19. На страната на „жълтите“ все пак е друга любопитна статистика – те нямат загуба у дома 12 поредни срещи.

Ливърпул продължава своите битки на всички фронтове. След завоюваната Купа на Лигата, възпитаниците на Юрген Клоп са още в борбата за титлата във Висшата лига, Шампионска лига и ФА Къп. В английското първенство кандидат-шампионът на Англия победи с минималното 1:0 Нюкасъл на „Сейнт Джеймсис Парк“.

При добър резултат днес мърсисайдци ще са на десетия си финал в Шампионска лига. Повече от тях имат единствено Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Милан. За Виляреал пък това би бил първи финал в историята на тима.