Немският Шалке 04 гостува на португалския Спортинг  в сряда вечер в мач от група G на Шампионската лига. Шалке заема втора позиция във временното класиране с 5 точки, на две от лидера Челси. Тимът на Спортинг Лисабон пък е на последна позиция с една точка след две загуби и един равен от три срещи в груповата фаза на Шампионската лига.

В лагера на португалския тим са наясно, че трябва да победят Шалке 04, ако искат да запазят шансове да продължат напред в престигната надпревара. Старши треньорът на германците Роберто ди Матео коментира, че съперникът не трябва да бъде подценяван.

„Очакваме отбор, който ще излезе срещу нас по същия начин, както в Германия. Не очакваме много промени, освен една, така че най-вероятно ще ни се противопостави почти същия състав, като този, който игра в Германия”, заяви Ди Матео.

Наставникът на Спортинг Марко Силва пък сподели, че неговите футболисти умират от желание да покажат на какво са способни и да не повтарят грешките си от предишните срещи.

„Шалке е много сериозен опонент, както предполагате, но също така разбирате, че ние сме наясно какво означават трите точки за нас. Това е единственият резултат, който ще ни остави в борбата за класиране напред”, категоричен бе Силва.

„Точно това ще се опитаме да постигнем, въпреки че сме наясно с предимнството на Шалке 04 в групата. Те могат просто да чакат наша грешка”, добави Марко Силва.