Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо се разкая за критиките към феновете на тима. В навечерието на гостуването на лондончани на словенския Марибор в Шампионската лига португалецът заяви, че може би е отишъл прекалено далеч в думите си за поведението на привържениците на отбора.

Челси гостува на Марибор от 21.45 часа в мач от група G на турнира. Тимът е начело във временото класиране със 7 точки, следван от Шалке 04, който е с 5 точки в актива си.  

Жозе Моуриньо бе попитан от репортерите за последните от последните му коментари по повод фенове на отбора, когато специалистът каза, че се усеща все едно тимът играе на „празен стадион”.

Португалският треньор, че думите му са изречени с цялото уважение, което има към клуба. „Мисля, че всички в Челси знаят колко много обичам клуба и колко много искам клубът да се развива, както и колко много искам да съм част от този клуб и в бъдеще. Така, че всички знаят. И мисля, че когато всички знаят това, дори в момент на критики, това трябва да бъде разгледано от друга следна точка”, заяви Жозе Моуриньо.

„Това трябва да бъде погледнато през очите на някой, който разбира защо се върнах в Челси, защото съм тук с цялото си сърце и искам да остана много дълго време”, добави Моуриньо.

„Може би отидох прекалено далеч, но си представям себе си край терена и искам отборът да играе добре. Искам да помогна. Ако не съм играч или треньор, ако към просто фен, как бих могъл да помогна? Това е моята гледна точка”, обясни Жозе Моуриньо, който в края на пресконференцията се пошегува с местните журналисти.

Защитникът Бранислав Иванович пък сподели: „За нас е много важно да завърши груповата фаза на ниво и да спечелим първото място, колкото може по-бързо. Надявам се да постигнем целта си.”