Марко Верати няма търпения да се изправи пред предизвикателството на първия финал в Шампионска лига на Пари Сен Жермен, описвайки предстоящия сблъсък като най-важните 90 минути от живота му като футболист.

18 снимки

Въпреки доминацията във френския футбол Пари Сен Жермен все още не може да направи пробив в най-голямото клубно състезание в Европа. След безапелационното представяне в елиминационната фаза и отстраняването на Борусия Дортмунд, Аталанта и РБ Лайпциг момчетата на Томас Тухел са на крачка от исторически триумф при успех над Байерн Мюнхен в неделя.

Италианецът е на Парк де Пренс от 19-годишен, след като се присъедини от Пескара и признава, че това е най-големия мач в кариерата му. 

"В Шампионска лига винаги е трудно, но този сезон правим невероятни неща. Остават ни 90 минути. Това са най-важните 90 минути в живота ни на футболисти и от историята на клуба. Трябва да сме готови", коментира той.

Верати пропусна 1/4-финалния двубой с Аталанта поради контузия, но влезе в края на двубоя с РБ Лайпциг и според думите му е готов за финала.

"Ще направя всичко, за да играя във финала, но треньорът решава", каза още Верати.