Звездата на Ливърпул Върджил ван Дайк разкри интересен начин на мотивация по време на мачовете. Той сподели, че обожава моментите, в които мениджърът Юрген Клоп му крещи, защото е допуснал някоя грешка. Това го карало да се мотивира, вместо да се разсърди. 

По същия начин му действали и критиките от съотборниците на терена и затова им обявил, че предпочита да му се накарат, когато направи някоя глупост, вместо да си замълчат. И всичко това в името на доброто на отбора. 

"Отношенията ми с мениджъра са страхотни, просто защото той е от хората, които ти казват истината в очите. Давам ви пример от мача с Байерн, когато наоравих грешка, която само той видя. Тогава те вкараха гол, след като пуснаха топката зад Анди Робъртсън."

"Обикновено аз съм там да го покрия, но в този случай не бях. Анди имаше проблем, но не ми каза, че грешката е моя. Но на почивката мениджърът ми се разкрещя, защото беше видял пропуска ми. И му бях благодарен за това."

"Нещо повече, лидерите в отбора също ми крещят, когато греша. И Джеймс Милнър, и Джордан Хендерсън ми викат, когато се дъня. Това е страхотно, защото ме държи нащрек. Аз също съм от хората, които не си затварят устата и предпочитам да се разкрещя на някого, вместо да си замълча. Стига да има за какво", заяви Ван Дайк.