Наставникът на Барселона Ернесто Валверде говори пред медиите преди пред медиите преди двубоя с ПСВ Айндховен от груповата фаза на Шампионската лига.

Каталунците гостуват на "Филипс Стейдиъм" в сряда вечер, като при успех ще си осигурят първото място в групата.

"Кампанията е дълга, така че и ние имаме някои проблеми. Меси не игра в предишните два мача в Шампионска лига, но не загубихме желание за победа. Ще бъдем най-силни с целия си наличен състав, но не можем да мислим какво би станало, ако...Мисля, че проблемите с контузени, които имаме, се породиха заради международната пауза и мачовете на националните тимове. Артур, Ракитич, Вермален, Силесен, Рафиня. Тези мачове са цената, която ние трябва да платим", започна Валверде.

"Не е изключено Ракитич и Коутиньо да бъдат титуляри. Ще прецеиним за тях в последния момент. Но сме оптимисти. Няма никакво притеснение у нас. Знаем каква е разликата между първото и второто място. Ако победим, ще бъдем първи. Няма какво да му мислим толкова", добави наставникът.

"Нашата идея е да сме първи в групата. В групата за двубоя ще влязат и някои по-млади играчи, но не искам да спекулирам с това, което би се случило. Знаем само, че ако победим, ще бъдем първи. Да, допускаме голове в Лигата, но в Шампионска лига нещата са различни", каза още той.

"ПСВ имат един страхотен нападател в лицето на Люк Де Йонг и ние трябва да го спрем. Имат много качества, така че не можем да бъдем сигурни в нашата победа. Сезонът им в Ередивизи е превъзходен - спечелили са 13 мача. Имат бързи играчи, които могат да играят директен футбол", коментира съперника Валверде.

"Дали ще разчитаме на момчета от школата? Аленя е с първия тим, Рики Пуч, Мончу, Ориел Бускетс също са с нас и аз ги слагам в сметките си", заключи той.