Халфът на Барселона Артуро Видал говори на пресконференция пред медиите преди двубоя с ПСВ Айндховен от груповата фаза на Шампионската лига.

Каталунците гостуват на "Филипс Стейдиъм" в сряда вечер, като при успех ще си осигурят първото място в групата.

"В момента съм много доволен, тъй като получавам минути за игра. Получих и допълнителна увереност и от мачове, които изиграх с Чили. Надявам се да помагам на отбора, когато съм нужен, както и в трудните мигове", каза чилиецът.

"Вече говорих с треньора и притесненията са зад гърба ми. Искам всички мои контузии също да са в миналото В момента сме един много обединен отбор. Този мач ще ни класира като първи в групата. Трябва обаче сме фокусирани и в Лигата. Имаме някои проблеми в защита, но работим, за да чистим грешките", добави той.

"(Усман) Демебеле е много важен за нас през този сезон. Млад е и има нужда от съвети и грижи. С времето ще бъде все по-важен. Имаме голяма надежда, че той ще разгърне възможностите си. Меси винаги е опасен. Може да направи каквото си иска. За това е най-добрият", коментира съотборниците си Видал.

Той сподели и мнението си за инцидентите на Ривър - Бока, които отмениха финалната среща реванш от Копа Либертадорес: "Това е много тъжно, един крах за южноамериканския футбол. Дано нещата да се оправят. Дано спортът да победи и семействата да се върнат на стадиона, за да изпитват радост от играта".

Видал завърши шеговито, казвайки че няма да подстриже своята специфична прическа, дори и да спечели Шампионската лига: "Няма да се подстрижа, дори и да вземем Шампионската лига. Ще бъда с тази прическа, докато не се откажа".