Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде разкри каква е рецептата за успеха над Интер в Шампионската лига. Каталунците надделяха с 2:1 след пълен обрат и нанесоха първо поражение на "нерадзурите" този сезон. 

Според него, ключово се е оказало вдигането на оборотите от страна на отбора му след почивката, което доведе и до двете попадения на Луис Суарес. Но през първата част италианците като по чудо не водеха доста по-убедително в резултата. 

"Според мен резултатът е заслужен, според треньора на Интер вероятно не е. Днес се изправихме срещу един отличен отбор, който доказа класата си през първото полувреме. Ние продължихме да търсим победата след лошото начало и вкарахме головете, от които имахме нужда", заяви Валверде.

"Не е случайно, че Интер има 6 победи от 6 мача в Серия А. Те откриха резултата при първата си опасна атака. После ние направихме няколко промени, вдигнахме темпото и това беше голямата разлика", подчерта треньорът на Барса и отдаде заслуженото на капитана Лео Меси.

"Знаем, че Меси е уникален и е способен да промени хода на всеки мач. Той не е в най-добрата си физическа форма, но постоянно напредва в това отношение. Видяхме асистенцията му за втория гол, така че едва ли е играл толкова лошо", каза Валверде по адрес на суперзвездата на каталунците.