В дербито на мачовете от втория кръг на груповата фаза в Шампионска лига Барселона победи Интер с 2:1. Попаденията за успеха на каталунците реализира Луис Суарес, а за гостите точен беше Лаутаро Мартинес.

Още в 3-ата минута на двубоя Лаутаро Мартинес не остави шансове на Тер Стеген и изведе "нерадзурите" напред в резултата. 

Барселона отвърна с удар на Гризман с глава, но гол нямаше в 15-ата минута на срещата. Четири минути по-късно Бускетс стреля, но отново гол нямаше. Интер прие играта в собствената си половина, като явно се очакваше тимът да играе на контраатака.

В 37-ата минута голмайсторът на Интер в този мач Лаутаро Мартинес стреля с глава, но този път Тер Стеген беше на ниво. Четири минути по-късно и Сенси пробва мерника си, но не сполучи.

Барселона изравни резултата с попадение на Луис Суарес в 58-ата минута на срещата с Интер, след като с диагонален удар матира Ханданович,а асистенцията дойде от Видал. Три минути след попадението Гризман шутира опасно, топката не намери целта. 

В 84-ата минута на двубоя Меси асистира на Луис Суарес, а той директно срещу вратаря нямаше как да сбърка и изведе каталунците напред в резултата. Това се оказа и победния гол в този мач, а Барселона спечели сякаш заслужено 3-те точки.

Барселона - Интер 2:1
голмайстор: 0:1 Мартинес (3), 2:1 Суарес (58,84)

Съставите на двата отбора:

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ленгле, Роберто, Артур, Бускетс, Де Йонг, Меси, Суарес, Гризман

Интер: Ханданович, Годин, Де Фрай, Шкринияр, Кандрева, Барела, Брозович, Сенси, Асамоа, Лаутаро, Алексис

съдия: Дамир Скомина (Словения)