Реал Сосиедад приема ПСЖ в мач-реванш от 1/8-финалите в Шампионската лига. Парижани спечелиха първата среща у дома с 2:0 и никой не очаква да се стигне до изненада. Испанският тим стига до елиминациите в турнира за първи път в последните 20 години.
 
И двата отбора не се намират в най-добрата си форма, но парижани остават големия фаворит в сблъсъка. Между двата двубоя в ШЛ отборът на Реал Сосиедад записа три загуби и 1 победа. Надеждите за успех са свързани със солидното представяне на своя стадион “Реале Арена”, на който не загубиха в 13 от последните си 19 мача. 
 
Двете поредни равенства в Лига 1 и очакваното напускане на звездата Килиан Мбапе снижиха настроението в Пари Сен Жермен, но пък отборът едва ли ще пропусне възможността да се класира на първия си четвъртфинал в Шампионската лига от сезон 2020/21. В пет от последните си седем осминафинала в турнира парижани напуснаха с наведени глави.
 
Освен на невъзстановения Кимпембе, треньорът на ПСЖ - Луис Енрике, няма да може да разчита и на Марко Асенсио, който получи травма срещу Монако (0:0). Домакините ще са без Арсен Захарян, който бе заменен заради контузия при загубата с 2:3 от Севиля.