Звездата на Реал Сосиедад - Такефуса Кубо, заяви, че иска да спечели първия си трофей с отбора в навечерието на реванша от полуфиналите на турнира за Купата на краля в Испания. След равенство 0:0 в първия мач като гост, сега Реал Сосиедад ще приеме Майорка в реванша на 27 февруари.

22-годишният японски национал наскоро поднови договора си с испанския клуб до 2029 година. През януарския трансферен прозорец към него имаше интерес от английския Ливърпул и от отбори от Саудитска Арабия, но Тасефуса Кубо увери, че е щастлив в настоящия си тим.

"Когато има подновяване на договора, това означава, че двете страни са щастливи и случаят наистина е такъв. Много съм щастлив тук в момента и мисля, че и клубът е доволен от мен", коментира Кубо пред радио Cadena SER.

"Не гледам много надалеч във времето. Щастлив съм тук и не искам да губя концентрацията си. Предстоят ни два мача - първо домакинството на Виляреал в Ла Лига в петък, а след това е реваншът срещу Майорка, които могат да променят ситуацията ни. Имам достатъчно в чинията си без да мисля за други неща", заяви още футболистът на Реал Сосиедад.

"Вярно е, че хората тук бе обичат. Може би, защото съм добър човек", отговори Кубо на въпрос за отношението на феновете към него.

"Отидох на турнира за Купата на Азия с идеята да се върна с титла, но не успях да го направя. Сега моята цел е да постигна това с Реал Сосиедад, но първи имаме много важен двубой във вторник. Някои от съотборниците ми вече са печелили трофея и аз искам да направя същото, защото не съм печелил титла в кариерата ки", добави Такефуса Кубо.