Мохамед Салах прави феноменален сезон, но в началото на месеца се появиха опасения, че няма да може да се подвизава в най-ключовия мач от него - финала в Шампионската лига. Причината беше не някоя контузия или наказание, а свещеният празник за мюсюлманите Рамадан. 

Египтянинът, като вярващ мюсюлманин, трябваше да спазва строг пост. А в Англия заключиха, че това може би ще го извади от сметките на мениджъра Юрген Клоп, заедно с другата мюсюлманска звезда на Ливърпул Садио Мане. 

Но египетско издание увери, че нападателното дуо няма да има проблеми и може да не пости. Според Middle East Monitor, има няколко изключения, в които постът не е задължителен. Това се касае за много стари хора, малки деца, болни хора, бременни жени и пътници на далечни разстояния. 

Според изданието, фактът, че Салах и Мане тръгват на далечен път от Северна Англия към Украйна, където ще се играе финалът, означава, че те могат да са сред изключенията в поста, защото са пътуващи. После обаче ще трябва да наваксат с поста, а никой не се съмнява, че ще го сторят заради силната си вяра.