Мюсюлманският религиозен празник Рамадан ще влезе в противоречие с хранителния режим на двете най-големи звезди на Ливърпул Салах и Мане именно за финала в Шампионската лига.

Суперважният двубой срещу Реал е на 26 май в Киев, а от 15 май започва мюсюлманският празник, който ще трае до 14 юни. През този период от изгрев до залез слънце мюсюлманите нямат право да ядат и да пият течности, като могат да наваксват само в тъмната част от денонощието.

Освен Салах и Мане, в Ливърпул има още един мюсюлманин – контузеният в момента Емре Джан. Стриктното спазване на правилата изисква тримата да не могат и да пият през деня, но най-вероятно това поне ще им бъде позволено.

Това не означава, че Салах и Мане няма да могат да тренират, но те трябва драстично да променят хранителните си навици. Според съотборника им Алберто Морено, Салах даже вече е започнал да тренира на 20% от обичайното за себе си ниво на интензивност, за да може да се предпази от контузии.

В лагера на Реал действащ мюсюлманин е резервата Хаким Ашраф. Карим Бензема също е мюсюлманин, но от години не спазва Рамадана, именно защото той пречи на кариерата му.