Бъдещето на Карло Анчелоти в Реал Мадрид след края на този сезон виси на косъм, твърди „Diario Sport“. Изданието пише, че президентът на „Лос бланкос“ Флорентино Перес не е доволен от начина, по който отборът игра при поражението с 0:1 от Пари Сен Жермен на 1/8-финалите в Шампионската лига във вторник и не вижда Анчелоти като човека, който може да ги поведе в нова ера.

Анчелоти беше назначен едва през миналото лято, след като „белите“ не успяха с привличането на Маурисио Почетино и Антонио Конте. Италианският специалист беше в Евертън по това време и изглеждаше като идеалния човек, който да замени Зинедин Зидан в краткосрочен план.

Реал е начело в Ла Лига, но са на само четири точки от втория Севиля. Те също така спечелиха Суперкупата на Испания, но бяха отстранени от Купата на Краля след загуба от Атлетик Билбао и сега са изправени пред ранно отпадане и от Шампионската лига, турнирът, който столичани ценят както никой друг.

Анчелоти има още две години от договора си на „Сантиаго Бернабеу“, но е възможно Флорентино да направи промяна още през лятото. Две от най-големите имена, свързани с поста на нов старши треньор на тима, са Почетино и мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп.