Със сигурност защитникът на Байерн Мюнхен - Дайо Упамекано, иска да забрави колкото се може по-бързо мачовете с Манчестър Сити. След като направи един от най-слабите си мачове в гостуването на "Етихад Стейдиъм", снощи френският национал продължи кошмарното си представяне, пишат медиите в Германия. А мачът в Мюнхен започна по мечтан начин за домакините - седем удара до  почивката, 100-процентова голова възможност за Сане и 58% притежание на топката. Толкова смела игра срещу Сити отдавна не бе виждана, но лошите изяви на Упамекано секнаха устрема на баварците.
Впрочем мачът за французина можеше да приключи още в 18-ата минута, когато видя червения картон, след като събори откъсващия се Халанд. Спаси го намесата на ВАР за засада на норвежкия нападател. В 35-ата минута дойде нов гаф на Упамекано - игра с ръка в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. За негов късмет Халанд изпусна дузпата, шутирайки високо над вратата.
 
Началото на второто полувреме пак бе за Байерн, но всички надежди рухнаха в 57-ата минута, когато Халанд се втурна към наказателното поле на Байерн, а тромавият Упамекано, който бягаше до него, внезапно падна на терена. Това позволи на Ерлинг да излезе очи в очи със Зомер и да открие резултата.
 
В Германия всички са единодушни - Упамекано е главният антигерой и в двата мача. След първия двубой Томас Тухел защити играча, въпреки че призна грешките му. Треньорът заяви, че се надява Упамекано да си вземе поука и да не ги повтаря. Но ето че това се случи и в реванша. Очевидно за 24-годишния френски национал предстоят тежки дни. За Байерн също.