Манчестър Сити отиде в Мюнхен, за да довърши започнатото от миналата седмица в Англия срещу Байерн и се справи отлично. Срещата между двата отбора в мача-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига завърши при резултат 1:1 и така с общ резултат от 4:1 Сити продължи напред, след като се разправи безцеремонно със своя съперник миналата седмица (3:0 на "Етихад")

И двата гола на „Алианц Арена“ паднаха през втората част, като първо Ерлинг Халанд откри резултата след серия от пропуски на Байерн Мюнхен, но и нападателят на англичаните изпусна от дузпа през първата част. Именно от наказателен удар дойде изравнителният гол за мюнхенци, който беше доста полемичен, а точен беше Йозуа Кимих в края на втората част.

По този начин манчестърци продължават опитите си да триумфират в турнира Шампионска лига, а на 1/2-финалите препятствието е повече от значимо – актуалният европейски шампион Реал Мадрид.

Германският гранд наложи сериозен териториален натиск спрямо своя съперник още от първата минута, което беше логично с оглед развоя от първата среща.

В 16-ата минута баварците стигнаха до първата си опасна ситуация. Топката беше резпределена през средата, а Лерой Сане, който изпусна страшно много положения в Англия, се оказа сам срещу Едерсон. Ударът му с левия крак отлетя встрани. В 18-ата Сити застраши вратата на Байерн и се понесе при контранападение, а Халанд получи топка по земя, която овладя и бе догонен от Упамекано. Френският бранител събори норвежкия нападател и реферът Тюрпен го изгони директно, тъй като беше последен в отбраната пред наказателното поле на мюнхенци, но след преразглеждането на ВАР стана ясно, че позицията на Халанд е зад тази на бранителя на Байерн и картонът беше отменен.

Gulliver/GettyImages
91 снимки

В 21-ата пък Сане стреля опасно от фал, но Зомер с една ръка отрази. Последваха още няколко опасни удара от баварците, но те не причиниха вреди на Едерсон. В 35-ата минута пък удар от англичаните на Ерлинг Халанд беше отбит с ръка от Даю Упамекано и реферът Тюрпен посочи бялата точка за "гражданите". 

Зад топката застана именно той и стреля силно в средата на вратата, но прати топката над напречната греда. В първата минута от добавеното време на първата част Мусиала проби отляво и се подхлъзна във виталния миг, но все пак комбинира с Чупо-Мотинг. Той опита да атакува английската врата с пета, но телата от бранители на гостите бяха вече поставени пред голлинията и голът беше предотвратен.

След подновяването на играта тя се развиваше като противоборство в средата на терена, но в 55-ата Грийлиш изведе Халанд срещу Зомер, който шутира с левия крак, но швейцарецът улови. Две след това Коман се измъкна отдясно по нападението и стреля изключително опасно, но Едерсон се намеси и спаси.

При ответното нападение дойде ударът от Ман Сити. Ерлинг Халанд този път не сбърка при празните пространства, оставени от баварците и сложи край на надеждите на баварския гранд - 1:0 за английския шампион.

Gulliver/GettyImages
64 снимки

Томас Тухел направи редица промени след регистрирания гол, а в 75-ата една от резервите - Матис Тел, вкара, но бе в засада. Коман получи вдясно и подаде, а топката рикошира и се оказа Тел, който вкара, но при паса Коман бе в засада, която бе резонно маркирана. При показването на 3D-графиката се видя, че върхът на пръстите на крилото на Байерн са в засада и това бе причината попадението да бе отменено.

Десетина преди края домакините имаха претенции за игра с ръка на Аканджи в наказателното поле на Ман Сити след опит за центриране на Садио Мане, след което Тюрпен отиде да гледа мониторите. След прегледа французинът посочи бялата точка за домакина. Зад топката застана Кимих, който стреля в средата на вратата безпогрешно - 1:1.

Четири преди края Тухел се разгорещи и спори сериозно спрямо решение на реферите и Тюрпен отиде и го изгони с директен червен картон. В добавеното време Алфонсо Дейвис овладя вляво след отличен диагонален пас и видя Садио Мане. Сенегалецът шутира от движение, а Едерсон остана неподживен, но топката отлетя встрани. След удара пък бразилският страж на Ман Сити стана трудно, след като явно изпитваше болки в десния крак.

Това беше и последният щрих от срещата, като Сити продължава да се бори за три трофея, докато фокусът на Байерн остава само върху Първа Бундеслига.

FT / БАЙЕРН МЮНХЕН - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:1

0:1 Халанд (58)

1:1 Кимих (83-дузпа)

Байерн Мюнхен: 27. Ян Зомер – 5. Бенжамен Павар, 2. Дайо Упамекано, 4. Матайс Де Лихт, 22. Жоао Кансело - 8. Леон Горецка, 6. Йосуа Кимих (к) – 11. Кингсли Коман, 42. Джамал Мусиала, 10. Лерой Сане – 13. Ерик Максим Чупо-Мотинг

резерви: 26. Свен Улрайх, 7. Серж Гнабри, 17. Садио Мане, 19. Алфонсо Дейвис, 20. Буна Сар, 23. Дейли Блинд, 25. Томас Мюлер, 38. Райън Гравенберх, 39. Матис Тел, 40. Нусаир Мазрауи, 44. Йосип Станишич, 46. Арийон Ибрахимович

старши треньор: Томас Тухел

Манчестър Сити: 31. Едерсон – 25. Мануел Аканджи, 3. Рубен Диаш, 6. Нейтън Аке – 5. Джон Стоунс, 16. Родри – 20. Бернардо Силва, 17. Кевин Де Бройне, 8. Илкай Гюндоган (к), 10. Джак Грийлиш – 9. Ерлинг Холанд

резерви: 18. Стефан Ортега, 33. Скот Карсън, 2. Кайл Уокър, 4. Калвин Филипс, 14. Аймерик Лапорт, 19. Хулиан Алварес, 21. Серхио Гомес, 26. Рияд Марез, 32. Максимо Пероне, 47. Фил Фодън, 80. Коул Палмър, 82. Рико Люис

старши треньор: Хосеп Гуардиола