Изключително неприятна вест долетя в офисите на Пари Сен Жермен по отношение на голямата звезда Неймар да Силва. УЕФА официално наказа най-скъпия футболист в историята за следващите 3 двубоя на парижани в Шампионската лига.

Санкцията реално е само с 1 мач по-малка от максималната възможна (когато става дума за подобна форма на наказание) съгласно правилника на европейската футболна централа. Тя идва в резултат на нападките спрямо Дамир Скомина и съдийския екип, които 27-годишният играч си позволи след загубата 0:3 от Манчестър Юнайтед в 1/8-финалите на Шампионската лига. Именно това поражение в реванша коства и отпадането на френския гранд, който беше взел победа 2:0 на „Олд Трафорд” в първия мач.

Неймар се нахвърли на реферите най-вече заради дузпата в края на срещата, която беше отсъдена и Маркъс Рашфорд реализира. „Това е срам. Те слагат четирима души, които не разбират нищо от футбол, да отговарят за преглеждането на повторенията с ВАР (системата за видеоарбитраж – б.р.). Нямаше дузпа, как може да става дума за игра с ръка, когато топката го удря (визира Преснел Кимпембе – б.р.) в гърба. Ходете да си го на****те!”, написа тогава Неймар в социалните мрежи.