УЕФА обмисля промяна в дните за провеждане на мачовете от Шампионската лига, които в момента се играят в делничните вторник и сряда. Според The Sun, ръководството на европейската футболна централа обсъжда варианта четвъртфиналите и останалите фази до края на турнира да се играят през уикендите.

Всички евромачове на Лудогорец ще са в Разград, УЕФА постави едно условие

Причината за тази промяна се крие в рейтинга на предаванията, като от УЕФА смятат, че ако финалите се играят в съботните следобеди, то приходите от телевизионните права ще скочат неимоверно. Очаква се промените да настъпят от 2021 година.

Следобедните излъчвания ще позволят и на футболните запалянковци от Азия и Северна Америка да следят на живо срещите. Това ще позволи максимален обхват в световен мащаб.

УЕФА отхвърли молбата на БФС за участие на ЦСКА в евротурнирите

Такава промяна обаче би срещнала голям протест от шефа на Висшата лига Ричард Скъдамор. Според френските медии обаче грандовете Ювентус, Реал Мадрид и Барселона вече са изразили подкрепата си за новата концепция, която ще влезе в сила от началото на следващата тригодишна телевизионна сделка на Шампионската лига, която ще започне от сезон 2020-21.

В крайна сметка, всички финали от четвъртфиналната фаза до края на турнира ще се излъчват в събота, като отново ще има една седмица между реваншите.