Лудогорец ще може да играе всички мачове от европейските клубни турнири на стадион „Лудогорец Арена“ в Разград. В това число влизат и срещи от груповата фаза на един от двата европейски турнира.

Единственото условие е сектор „В“ на стадиона да бъда завършен в планирания вид до средата на месец юли. Това означава, че ако строителите се справят и за 45 дни успеят да завършат сектора в планирания вид УЕФА ще даде необходимия лиценз на стадиона, който позволява мачове дори от груповата фаза било то на Шампионската лига и Лига Европа.

Ако всичко свърши по план в новия Сектор „В“ ще се премести ВИП ложата, а сегашния ВИП на сектор „А“ ще обособи в трибуна за медиите.

Инспекция на УЕФА бе вчера в Разград, за да провери състоянието на стадиона. Ръководството на Лудогорец запозна хората от комисията със съответните проекти, които напълно са удовлетворили представителите на европейската футболна централа. Сега остава само плановете да бъдат изпълнени, за да може стадионът да отговаря на условията за мачове от такова високо ниво. Друго важно условие е все пак Лудогорец все пак да се класира за тези мачове.

Два отбора от френския елит поискаха головия хищник на Лудогорец

След края на строителните работи Лудогорец ще покани отново УЕФА за финална инспекция и ако всичко е наред разградчани ще приключат с домакинствата си на стадион „Васил Левски“ още този сезон.

„Истина е, че имаме възможност да домакинстваме в Разград всички мачове в Европа тази година. Има две важни условия – да се класираме и да изградим сектор „В“ до средата на месец юли. След това комисията ще дойде и ще провери дали всичко е направено според плановете, които им представихме. Трябва да споменем също така, че представителите на УЕФА ни казаха, че на един от терените на базата „Гнездо на орли“ могат да се играят мачове от предварителните кръгове на Лига Европа. Също така много се радвам, че УЕФА прие и концепцията ни за организация на мачовете“, заяви Петричев.