Севиля приключи с европейските клубни турнири за този сезон. Това стана факт след снощната загуба при гостуването на Ланс, с 1:2 и актуалният носител от Лига Европа дори няма да получи право да защити трофея си. Испанският тим завърши груповата фаза на Шампионска лига едва с 2 точки в своя актив, а това силно разочарова наставника Диего Алонсо. Според него, отпадането от Европа ще бъде прието доста тежко от феновете и трябва да се извадят необходимите поуки. 
 
„Съжалявам, че разочаровахме хората. Севиля зададе различни стандарти в последните години, а сега напускаме континенталните надпревари. Болезнено е и на всички ни е тежко, няма защо да се лъжем, още повече, че в някои мачове заслужавахме различна съдба.
 
Мисля, че футболът е прекалено жесток с нас, а само преди 2 седмици водихме срещу ПСВ Айндховен с 2:0 и държахме нещата в собствените си ръце. Очевидно бъркаме някъде и  е много важно да извадим правилните изводи. Истината е, че това ранно приключване с Европа ще се отрази на целия клуб, но се надявам да излезем по-силни от този тежък момент“, каза Алонсо.