За първи път в историята на Шампионска лига австрийски отбор ще играе във фазата на елиминациите. Залцбург се класира за осминафиналите след победа над Севиля с 1:0 с гол на Ноа Окафор в 50-а минута. Австрийският тим завърши втори в група G и продължава участието си в най-комерсиалния турнир и напролет.

"Въобще не ми пука кой ще ни се падне на жребия за осминафиналите. Сега просто искам да се насладя на момента и да отпразнувам успеха", каза героят за Залцбург Окафор.

Австрийците участват за трета поредна година в групите на Шампионска лига, като в последните два сезона тимът остава трети в своята група.

13 снимки

"Този мач за нас беше всичко или нищо и голът в началото на втората част беше истинско облекчение. След това се защитавахме много добре до последния съдийски сигнал и удържахме победата", коментира старши треньорът на Залцбург Матиас Яйсле.

И четирите отбора в групата имаха шанс да продължат в следващата фаза, но радостта е за Лил, който зае първото място след победа над Волфсбург и за Залцбург, а Севиля остана трети и ще играе в Лига Европа. Волфсбург завърши на последното място.

"Сложен мач, както бяха и всички останали в групата", коментира старши треньорът на Севиля Хулен Лопетеги след загубата в Залцбург.

"Във футбола са важни малките детайли, особено на такова високо ниво. Ако не използваш шансовете си, а съперникът ти го направи, е трудно да постигнеш целите си", каза още Лопетеги.