Треньорът на Хофенхайм Юлиан Нагелсман предупреди отбора на Ливърпул, че вече има план как да подходи в двата мача от плейофа за влизане в групите на Шампионската лига.

Днес жребият в турнира изпрати четвъртия  в Германия за сезон 2016/2017 срещу четвъртия в Англия. Първият сблъсък ще бъде в Зинсхайм на 15 август, докато ответният мач ще се играе на „Анфийлд” 8 дни по-късно.

Клоп: Хофенхайм е повече село

30-годишният Нагелсман за първи път в своята кариера ще се изправи срещу Юрген Клоп в треньорски сблъсък. Сравнително младият за своята професия наставник на Хофе заслужи много суперлативи за показаното от тима му през миналия сезон.

„Тази сутрин се пошегувах, че ако искаме да вдигнем трофея, ще трябва да преминем през Ливърпул. Усещах, че ще ни се паднат те”, каза Нагелсман. „Определено в Ливърпул не подскачат от радост след жребия. Това е страхотно за популяризирането на нашия клуб, защото тези мачове ще ни пратят право под прожекторите.”

В плейофите за ШЛ: Трудни съперници за българите

„Това малко или много е Законът на Мърфи. За мой късмет гледах Ливърпул тази седмица по време на „Ауди Къп”. Те изиграха два много добри мача. Разбира се, те са много тежък противник, но така или иначе нямаше как да имаме лесен жребий.”

„Ливърпул е невероятен тим, докато Байерн Мюнхен не впечатли. Вече имам идея как можем да се подготвим за това пътуване, но все пак трябва да изгледам още един или два мача, за да изработим ясен план”, добави Нагелсман.