Капитанът на Тотнъм Хотспър Юго Лорис е обсебен от мисълта отборът му да триумфира в Шампионската лига, за да отдадат чест към невероятната връзка с мениджъра Маурисио Почетино. Френският вратар е основна част от състава на „шпорите” в петте години на Почетино, през които стана и капитан на отбора.

Лорис е считан за големия лидер на терена и в съблекалнята, а аржентинецът застана плътно зад капитана на отбора по-рано през сезона, когато бе уловен да кара, след като беше употребил алкохол по улиците на Лондон.

Лорис направи прекрасен подарък за Почетино през миналото лято, след като му подари реплика на световната купа, ставайки шампион на планетата с Франция, а тя сега стои в офиса на мениджъра. 32—годишният футболист се надява отборът му да изиграе силен финал в ШЛ, в който лондончани се изправят срещу Ливърпул в Мадрид на „Уанда Метрополитано” в първия ден на месец юни. Футболистът смята, че това ще бъде пълната благодарност към специалиста.

Всичко за финала в Шампионската лига може да четете тук

„Невероятно благодарен съм на мениджъра за всичко. Мисля, че във всеки един живот можеш да срещнеш такъв невероятен човек, а в моя е Почетино”, започна Лорис.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@iamhugolloris’ top five saves from our UCL campaign! ⛔️ 👊 #MarchToMadrid #UCLfinal

A post shared by Tottenham Hotspur (@spursofficial) on

„Целият отбор сме много амбицирани и работим всеки ден, за да пренапишем историята на клуба. Не можем да спечелим Висшата лига през последните сезони, въпреки че се справяме добре, но все пак достигаме до Топ 4. Имаме чудесна възможност обаче да спечелим Шампионската лига. Това е най-големият трофей, който можеш да спечелиш на клубно ниво, а когато е пред теб, то си длъжен да направиш всичко по силите си. Целият тим, както и наставникът сме обсебени от тази мисъл”, продължи той.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What an incredible feeling ! 💥💥#togetherness #coys

A post shared by Hugo Lloris (@iamhugolloris) on

„Много по-добре е, когато отношенията ти с мениджъра са на такова добро ниво. Съотборниците ми също са пленени от него, така че всичко правим заедно”.

Освен паметният триумф с Франция в Русия, Лорис има и лош миг с „петлите”, които се провалиха на „домашното” EURO 2016, когато преклониха глава от Португалия след продължения. „Никога не знаеш кога пак ще ти се открие подобен шанс. Така беше и след загубата на Европейското първенство. Беше ужасяващо, защото загубихме във Франция и в този момент никой не очакваше, че можем да спечелим Мондиала две години по-късно”, коментира Лорис.

Франция срещу Хърватия

източник: Gulliver/Getty Images

„Дори след триумфа на Световното, то аз не очаквах да бъдем въвлечени във финала на Шампионската лига, особено година по-късно. Това е красотата на футбола. Понякога те унищожава, но понякога е неописуема. Всичко е в баланса. Разликата е огромна от това да си вицешампион и шампион. Ако спечелиш, ти си на върха на щастието, но ако загубиш се чувстваш пагубно. Хубавото е, че винаги научаващ нещо ново. Искаме да изиграем правилно мача и да вземем трофея в ШЛ”, призна още Юго Лорис.

Френският вратар е наясно с факта, че може да вдигне двата най-големи трофея във футбола в рамките на по-малко от една година. „Това ще бъде емблематична година за мен, както е за Франция, както може да е и за Тотнъм. За съотборниците ми, треньорите, феновете. Искаме да напишем „златна” страница в историята на Тотнъм Хотспър”, завърши капитанът на Тотнъм.


Още по темата:

Мадрид на тръни от Тотнъм и Ливърпул преди финала

Кейн: Планът на Почетино проработи - направи Тотнъм голям отбор

​Убийствени цени на билетите за финала в ШЛ