Минорни краски помрачиха радостта в Барселона от класирането на 1/4-финалите в Шампионската лига. Причината е, че каталунците ще трябва да се оправят сравнително дълго без един от най-острите си играчи в нападение Усман Дембеле. 

Французинът беше под въпрос за срещата с Лион в сряда вечерта заради контузия. Все пак той се появи на терена в 70-та минута, отбеляза последния гол в мача, но травмата му се възобнови и сега ще отсъства един месец. 

Все пак има и оптимистична прогноза, според която "блаугранас" ще могат да разчитат отново на него след три седмици. Но с оглед на факта, че прибързаното му включване в игра доведе до възобновяване на проблема, едва ли и сега ще се рискува със здравето му. 

В следващия месец Барса има натоварена програма. Този уикенд предстои гостуване на Бетис, а след паузата за националните отбори предстоят битки с Еспаньол на 30 март, с Виляреал на 2 април, с Атлетико Мадрид на 6 април и с Уеска на 14 април. 

В този график е и първият четвъртфинал в Шампионската лига, а за реванша Дембеле може вече да се окаже възстановен от проблемите си.