Треньорският щаб на Барселона тръпне в нервно очакване да разбере какво е състоянието на един от основните козове в предни позиции за тима този сезон Усман Дембеле. Французинът е с травма от снощния мач с Лион в Шампионската лига. 

В него той се появи като резерва в 70-та минута на мястото на Филипе Коутиньо, отбеляза и петия гол за погрома с 5:1, но в последните минути на мача се обостри травмата в квадрицепса му. Тя го мъчеше още от мача с Райо Валекано през уикенда. 

Дори до последно Комара беше под въпрос за битката в Турнира на богатите, но в крайна сметка се появи на терена. Сега се очаква да премине обстойни прегледи в четвъртък сутринта, които да определят с точност естеството на травмата му и колко време ще му се наложи да почива. 

През уикенда на каталунците им предстои тежко гостуване на Бетис, като е много вероятно Дембеле да почива. След това предстои и паузата за националните отбори, по време на която той може да получи възможност да се възстанови и да е на линия на финалната права от сезона.