Вторият най-скъп футболист в историята на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку отправи някои тежки обвинения към своите съотборници след отпадането от Севиля в Шампионската лига. Часове по-късно белгиецът използва социалните мрежи, за да обясни, че думите му в минутите след края на 1/8-финалния реванш са били интерпретирани грешно.

Моуриньо: Няма време за драма

Белгиецът вкара своя гол №200 в кариерата си при загубата с 1:2 на „Олд Трафорд”, която изхвърли „червените дяволи” от надпреварата. Веднага след края на мача 24-годишният играч беше силно подвластен на емоциите и заяви, че тимът не е заслужавал да продължи напред.

„Някои събития просто минаха покрай определени играчи, някои се скриха. Разочарованието е огромно, защото смятам, че започнахме мача добре, а после постепенно Севиля иззе контрола върху срещата”, заяви Лукаку.

Матич: Юнайтед няма оправдание

„Имахме някои половинчати шансове, от които не се възползвахме, а те вкараха първия гол. Оттам нататък опитахме да ги догоним, но последва още едно попадение за тях, което беше голям удар. До края натискахме, но не беше достатъчно. Трябваше да се справим по-добре заради качеството, с което разполагаме, трябваше да се класираме. Не го заслужихме, защото не бяхме достатъчно добри”, допълни след мача голмайсторът.

Легенди на Юнайтед разпнаха тима и тактиките на Жозе

Впоследствие той използва профила си в „Инстаграм”, за да потуши създалото се напрежение. „Никога не бих критикувал моите съотборници! Да скриеш лицето си, когато е тъжно в съблекалнята, е нещо нормално… Резултатът е ужасен, но ние сме Манчестър Юнайтед и с вашата подкрепа ще се върнем”, отбеляза футболистът.

„Предстои ни още един голям мач, време е да се подготвим за него. Имам 200 гола в моята все още млада кариера, но е време да прибавя и трофеи. Време е да се трудя по-здраво от всякога”, закани се Лукаку.