Треньорът на Борусия Дортмунд Един Терзич е съгласен футболистите на "жълто-черните" да бъдат аутсайдери във финала в Шампионската лига срещу Реал Мадрид и настоява, че миналите разочарования само подхранват волята за спечелване на най-силния клубен турнир в света.

Германският отбор спечели надпреварата през 1997 година, докато мадридчани са 14-кратни победители. Последното участие на Борусия в двубоя за трофея беше преди 11 години.

"Ние винаги придобиваме опит и го използваме. Проведохме много разговори през последните дни и седмици и е важно играчите да знаят колко специален е този мач. Може би, ако си млад, както беше през 2013 година, си мислиш "това е първият ми финал и предстоят още", но не е никак лесно да се класираш за финал. Последният двубой от първенството през миналия сезон вече е част от живота ни и част от пътя ни към успеха", заяви Терзич.

През 2023 година Дортмунд не успя да стане шампион на Германия, губейки драматично титлата в последния кръг срещу Байерн Мюнхен.

"Това не беше най-красивата глава в живота ми, но мисля, че беше най-важната, тъй като показва, че няма значение колко е трудно - изправяме се и продължаваме. Миналата година разбрахме колко трудно може да бъде, но това вече няма никакво значение, тъй като сме тук на финала на Шампионската лига и това е красивата част от нашия спорт. Преди десет години никога не съм мислил, че ще бъда на "Уембли" за финала, но преди четири месеца, когато се класирахме за фазата на елиминациите, със сигурност си го представях. Всичко в живота започва с вяра. Загубихме важни играчи през лятото и може би щеше да отнеме известно време да компенсираме липсата им. Не успяхме да бъдем на най-високото си ниво през септември, но сега сме съвсем различен отбор. Готови сме да се борим за спечелването на трофея. Ако играеш 10 мача срещу Реал Мадрид, това е доста трудно, но ако отидеш на финал, всичко е възможно. Става дума само за един мач. Трябва да бъдем смели. Карло Анчелоти вече постигна успехи с различни отбори. Това е модел за подражание като мениджър, но ние не сме тук, за да видим как Реал Мадрид вдига трофея", допълни 41-годишният специалист.

Борусия Дортмунд отстрани Атлетико Мадрид и Пари Сен Жермен в елиминациите в Шампионската лига през 2024 година.