Съдията на полуфинала от Шампионската лига Рома – Ливърпул Дамир Скомина бил съкрушен, след като осъзнал грешките, които е допуснал в реванша на стадио „Олимпико“, завършил с успех за „вълците“ с 4:2 и класиране на мърсисайци след общ резултат 7:6.

Италианският журналист Танкреди Палмери твърди чрез профила си в една от социалните мрежи, че след като се прибрал в съдийската стая, Скомина видял своите неточности и много се разстроил.

„Арбитърът Дамир Скомина се чувствал съкрушен в съдийската стая, след като осъзнал грешките си. Той признал, че е сбъркал“, написа Палмери.

А на бас, че на финала в Киев...

Припомняме, че „джалоросите“ имат претенции за две неотсъдени дузпи, а след мача на дневен ред отново излязоха дискусиите за необходимостта от въвеждане на видеоарбитраж в турнира на богатите.

Спортният директор на Рома Мончи, на свой ред, обяви, че е време италианският футбол да надигне глас. Той визира случилото се на стадио „Олимпико“ между Рома и Ливърпул и се върна на съдийството в реванша между Реал Мадрид и Ювентус на четвъртфиналите в същата надпревара, когато „бианконерите“ също реагираха остро при отсъждане на дузпа в полза на „балета“.