Спортният директор на Рома Мончи не бе никак доволен след отпадането на „вълците“ на полуфиналите на Шампионската лига. След лудия реванш срещу Ливърпул (4:2) на стадио „Олимпико“, шефът бе огорчен от съдийството на Дамир Скомина. От щаба на „джалоросите“ претендират за две неотсъдени дузпи. Именно поради тази причина, Мончи изрази мнение, че е настъпил часът италианският футбол да надигне глас.

„Настъпи часът италианският футбол да надигне глас. Това, което се случи на нас и на Ювентус, трябва да се анализира. Испанец съм, но италианският футбол следва да повиши тон“, каза Мончи.

Естествено на фона на многото коментари, отново се прокрадна темата за видеотехнологиите.

От Рома нападнаха рефера: Не ни даде две дузпи

„Не разбирам как няма видеоарбитраж в Шампионската лига, та това е най-важната надпревара в Европа“.

„Първо искам да поздравя Ливърпул. За тях е много емоционално да стигнат на финал. Очевидно можем да анализираме спортната страна на мача, но има и теми, които са извън спортните, открояващи се ярко. Не ни дадоха две чисти дузпи, едната придружена и с червен картон. Това е моментът УЕФА да въведе ВАР. Тази технология би променила хода на събитията. Отборът ни се бори до сетния миг“.

„Доволен съм, когато печелим. Но сега изживяваме тежък миг“, допълни Мончи.

Рома спечели с 4:2 реванша в Италия, но след 2:5 в първата среща напусна надпреварата на крачка преди решителния мач. В него ще спорят Ливърпул и Реал Мадрид. Финалът е насрочен за 26 май в Киев.