Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген предупреди своите съотборници, че всички трябва да са безкрайно концентрирани в реванша срещу Рома от четвъртфиналите на Шампионската лига.

„Блаугранас” спечелиха с 4:1 на свой терен в първата среща и със сигурност изглеждат като фаворит за класиране в топ 4 на турнира. Резултатът дори оставя възможност на каталунците да загубят с 2 гола разлика на „Олимпико” и пак да продължат напред.

Валверде: Нямаме право да считаме Рома за победен

„Предстои ни мач, който няма да бъде лек”, коментира 25-годишният Тер Стеген. „Ние сме напълно концентрирани, докато знаем, че имаме преднина, която да браним. Искаме да изиграем добър мач, с който да се класираме напред.”

Треньорът на Рома: Длъжни сме да вярваме в чудото

„Имаме качества и знаем как да се справяме в тежките мачове, а утрешният със сигурност ще е такъв. Ако останем фокусираме, ще имаме огромно предимство и на Рома ще им бъде много тежко.Те разполагат с качества, но ако бъдем напълно концентрирани, нещата ще стоят по този начин. Искаме да излезем на терена и да играем нашата игра.”

„Определено не идваме тук, като си мислим, че всичко е приключило. Срещаме тим, който много иска да прогресира в Шампионската лига. Играем далеч от дома, а на стадиони като този е много трудно. Намираме се в страхотна позиция на всички фронтове, ала това не е извинение да не полагаме усилия”, добави германският национал.