Треньорът на Барселона Ернесто Валверде показа трезва преценка преди утрешния реванш срещу Рома от 1/4-финалите на Шампионската лига. Въпреки наглед сериозната преднина от 4:1, постигната в първия мач, специалистът заяви, че неговите играчи „нямат право да считат, че вече са победили”.

Треньорът на Рома: Трябва да вярваме в чудото

„Двубоят ще бъде съвсем същият като първия, като противникът ще играе дори още по-интензивно”, убеден е Валверде. „Когато изоставаш в резултата, моментално искаш да отбележиш, за да се върнеш в играта. Смятам, че Рома ще опита точно това. Трябва да направим силен мач, за да продължим напред.”

„Нямаме право да мислим, че вече сме победили. Всичко тепърва ще се решава. Постигнахме добър резултат на „Камп Ноу”, имаме предимство, но трябва да играем все едно резултатът е 0:0. В отделен мач всичко е възможно, затова ще се опитаме да победим, без да мислим за нищо друго.”

Нинджата се надява на подвиг срещу Барселона

„Разбира се, съществува вероятността и да загубим, във футбола понякога се случват необикновени неща. Трябва да се уверим, че няма да има подобно развитие. Знаем, че противникът, срещу когото ще излезем има трудности пред гола, но не можем да излезем с мисълта, че те не знаят как да играят футбол”, заяви Валверде.