Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сериозно ще разсъждава през следващите часове дали да включи Джердан Шакири в състава си за визитата срещу Цървена звезда в Шампионската лига. Основните притеснения на наставника са свързани не с формата на швейцарското крило, колкото с вероятността футболистът да стане жертва на личностни атаки и провокации.

Финалното си решение треньорът на „червените” ще вземе днес преди тричасовия полет до Белград. Клоп се опасява, че присъствието на Шакири може да има разсейващ ефект върху тима, а също така и да генерира враждебно отношение от страна на сръбските фенове.

Както е известно, трибуните на „Райко Митич” ще бъдат пълни във вторник вечер, а 50-те хиляди фенове със сигурност няма да гледат с добро око на Шакири заради косоварските му корени. В западната ни съседка още не са забравили „албанския орел”, с който Шакири отпразнува гола си срещу Сърбия на Мондиал 2018, а също и че 27-годишният играч има флага на Косово изрисуван върху бутонките си.

Още на „Анфийлд” при успеха на Ливърпул с 4:0 всяко докосване на Шакири до топката беше бурно освирквано от привържениците на Звезда, които нарушиха забраната на УЕФА и се вмъкнаха на стадиона. След онзи мач Шакири настоя, че иска да пътува до Белград, за да играе и там. „Просто излизам, за да играя футболен мач. Не става дума за политика, а за футбола. Нищо не може да ме разтревожи, просто излизам и играя. Така ме освиркваха и на Световното първенство, така че знам как да се справя със ситуацията. Няма никакъв проблем”, каза тогава Шакири.